Deprecated: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 133

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 139
Case - GKV Waddinxveen
  • Home
  • Case - GKV Waddinxveen
Case - GKV Waddinxveen

Case - GKV Waddinxveen

De GKV Waddinxveen is de eerste gemeente die gebruik maakte van Kerkplein en is nog steeds een bron van inspiratie voor Kerkplein eigenaar Jouke de Groot. Deze gemeente (met ongeveer 750 leden) is geen trendsetter op het gebied van vernieuwingen maar wil wel graag met de tijd meegaan.

Uitgangssituatie

Het belangrijkste communicatie-medium is het kerkblad, dat eens per twee weken uitgegeven en via postvakjes in de kerk verspreid wordt. Via een centraal e-mail adres wordt kopij aangeleverd. De redactie doet dit al vele jaren nauwgezet en dit functioneert goed. Incidenteel wordt extra informatie via postvakjes verspreid. Eénmaal per jaar wordt het plaatselijke kerkelijk jaarboekje uitgegeven, waar een ledenlijst en enkele tientallen losse artikelen in staan. Dit verzorgt de redactie in samenwerking met het kerkelijk bureau.

Naast het kerkblad functioneert de zogenaamde gemeentemail, een centraal e-mail adres met daarachter een groot aantal e-mail adressen van gemeenteleden. Ieder lid kan naar eigen inzicht hier gebruik van maken. Dit wordt als gemakkelijk ervaren, maar er gaat wel eens iets mis en er is geen controle op wat er gestuurd wordt. Er is een gesloten Facebook groep, waar incidenteel wat in gepost wordt.

De gemeente heeft een klassieke wijkstructuur, waar leden op basis van hun woonadres worden ingedeeld. Iedere wijk heeft één ouderling en één diaken. Nieuwe leden worden vermeld in het kerkblad. De ledenadministratie vindt plaats in een geavanceerde Excel sheet met macro's. Het kerkelijk bureau wil graag een vereenvoudiging van de ledenadministratie en de mogelijkheid dat iemand kan meekijken met de actuele stand.

Voorbereiding op Kerkplein

De kerkenraad en CBZ geven al in een vroeg stadium aan open te staan voor de introductie van een intranet. Het kerkelijk bureau wil ook wel meewerken, als dat een verlichting van de administratieve last oplevert. De redactie van het kerkblad ziet ook wel mogelijkheden, maar met name voor de aanlevering van het kerkelijk jaarboekje vanuit Kerkplein (ledenlijst en gemeentegids). Gezien de verknochtheid aan het papieren kerkblad wordt besloten dit te laten bestaan.

Huidige situatie

Alle artikelen voor het kerkblad worden nog steeds naar het centrale e-mail adres gestuurd, waar de webredactie nu ook deel van uitmaakt. De webredactie beoordeeld deze bijdragen en plaatst deze meestal zo snel mogelijk online.Soms wordt er een toepasselijk plaatje bij gezocht. Als het een activiteit betreft wordt er gelijk een activiteit ingevoerd. Verder heeft één van de twee predikanten de mogelijkheid aangegrepen om zelf artikelen te plaatsen. Dit wordt daarom niet meer gemaild naar de redactie.

Er zijn meerdere roosters in gebruik. De preekvoorziening beheert het preekrooster (publiek) en verwijst iedereen met vragen over het preekrooster naar de website. Na overleg op een gemeenteavond is ook besloten alle activiteiten in onze gemeente in een publieke kalender te plaatsen. De diakonie wilde graag een collecterooster beheren (publiek). Ook de leiding van de crèche was gelijk enthousiast over de mogelijkheid om een (afgeschermd) rooster te kunnen onderhouden. Tenslotte is er een kalender van ingezonden activiteiten (van verwante organisaties/activiteiten buiten de kerkelijke gemeente).

De gemeentemail is afgeschaft. Hiervoor in de plaats is de mogelijkheid gekomen om memo's op het prikbord te plaatsen. Meer officiële mailings worden via Kerkplein verstuurd door de secretatis of scriba.

Adressenlijsten komen met een druk op de knop in Excel. De gemeentegids komt ook uit Kerkplein, maar vergt nog wel wat bewerking in Word.

Elke zaterdagavond wordt automatisch een nieuwsbrief verstuurd met daarin de berichten die afgelopen week geplaatst zijn, de mededelingen, alle activiteiten voor de volgende week, de verjaardagen van komende week en een lijst met memo's die op het prikbord staan.

Tags  case

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.

Over ons

De Groot Website Ontwikkeling
Vijverlaan 40, Waddinxveen
06-16920418
KVK 57343721 | BTW NL172470110B01
www.dgwo.nl | Helpdesk | info@dgwo.nl