Deprecated: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 133

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 139
Introductie groepen

Introductie groepen

Bij iedere groep kan een omschrijving vastgelegd worden. Hierin kan kort worden weergegeven wat de groep beoogt. De omschrijving is bewust kort gehouden, omdat een groep ook gelinkt kan worden aan een gemeentegids artikel. Zie Groepen en gemeentegids voor meer informatie hierover.

Groepen bestaan uit een aantal deelnemers (profielen) en er kan ook aangegeven worden wie tot de leiding van de groep behoren. Verder is ook mogelijk om groepen samen te stellen van adressen.

Adressen hebben een geografische indeling (bijvoorbeeld een wijk, sectie of plaatsnaam) die door de ledenadministratie wordt onderhouden. Dit is geen groep, maar een categorisering van adressen!

Onderhoud

Groepen worden onderhouden door de Groepen-beheerder(s). Groepen-beheerders kunnen nieuwe groepen aanmaken en bestaande groepen wijzigen. Daarnaast heeft de Ledenadministratie ook de mogelijkheid om adressen aan een groep te koppelen en kan de Profielen-beheerder eveneens een profiel toewijzen aan een groep.

De algemene beheerder van Kerkplein kan een groep ook een eigenaar geven. De eigenaar van een groep heeft dezelfde mogelijkheden als de groepen beheerder, maar alleen voor zijn eigen groep(en). De Groepen-beheerder kan daarentegen alle groepen bewerken.

Wat zijn groepen?

Groepen zijn bedoeld om inzicht te geven in welke groepen, clubs, verenigingen en andere verbanden actief zijn binnen een gemeente, welke doelstelling ze hebben en welke profielen/adressen daaraan verbonden zijn.

Groepen op Kerkplein hebben een informatief karakter: het geeft inzicht in welke groepen aanwezig zijn in de gemeente en wie hierbij aangesloten zijn. Daarnaast kan per profiel (of per adres) bekeken worden tot welke groepen ze behoren.

Welke groepen gedefinieerd worden verschilt per gemeente. Groepen kunnen vrij formeel zijn (b.v. kerkenraad, commissie), maar ook informeel (b.v. leesclub, ouderengroep). Het mogelijk groepen te categoriseren in een boomstructuur.

Over ons

De Groot Website Ontwikkeling
Vijverlaan 40, Waddinxveen
06-16920418
KVK 57343721 | BTW NL172470110B01
www.dgwo.nl | Helpdesk | info@dgwo.nl