Deprecated: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 133

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/kerkplein.info/public_html/plugins/system/jhackguard/jhackguard.php on line 139
Aanmaken van een cron job

Aanmaken van een cron job

Voor het versturen van nieuwsbrieven (via de component Acymailing) is het nodig om periodiek te controleren of er iets te versturen valt. Het is niet ongebruikelijk om elk half uur een controle uit te voeren. Als er iets te verwerken valt wordt dat gedaan, en zo niet dan wordt er een half uur later een opnieuw gekeken.

Het mechanisme dat hiervoor gebruikt wordt heet een cron job. Vanaf een bepaalde server moet een bepaalde URL uitgevoerd worden. In de Acymailing help wordt dit uitgebreid toegelicht: http://www.acyba.com/acymailing/129-acymailing-cron-task.html (vanaf Create your cron task on your own server).

Zoals uitgelegd wordt moet je een URL uit de setup van Acymailing kopiëren. Deze URL kun je ook zelf eens uitvoeren in een browser, het resultaat is hetzelfde. Als er een Automatische nieuwsbrief gescheduled staat, zal de nieuwsbrief aangemaakt worden. De volgende keer wordt de nieuwsbrief verstuurd.

In de setup is ook te zien wat de laatste runtime is van deze URL (Beheerconsole, Componenten > Acymailing > Configuratie, blok 'Laatste Cron'). Dit is handig om te controleren of de cron job goed ingesteld is, als het goed is de laatste runtime nooit langer dan 30 minuten geleden.

Je moet in de cron job niet alleen de URL ingeven bij het aanmaken van de de cron job, maar er lynx of wget of curl voorzetten. Dit zijn Linux commando's die de URL uitvoeren. Uit de bovenstaande link komt de volgende informatie:

You can use one of the following commands depending on your server:

lynx -source "http://www.yourwebsite.com/index.php?option=com_acymailing&ctrl=cron" > /dev/null

Or

wget -O /dev/null "http://www.yourwebsite.com/index.php?option=com_acymailing&ctrl=cron" > /dev/null

Some hosting company block the lynx and wget command in which case you should use the curl one:

curl --silent --compressed "http://www.yourwebsite.com/index.php?option=com_acymailing&ctrl=cron" > /dev/null 2>&1

 

Let op! Acymailing geeft in het configuratie-scherm de melding: Uw cron lijkt niet aan te staan, vergeet niet deze aan te maken! Deze melding kan genegeerd worden, omdat dit een extra (betaalde) service is van Acymailing. Zij maken dan de cron job aan op hun server.

Wat is een cron job?

Een cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert. Vaak worden cronjobs gebruikt voor het ophalen van de mail, het verzenden van mail of het controleren voor updates.

Het woord ‘cron’ komt van het Engelse chronograph, een soort stopwatch. Later heeft men hier job (taak) aan toegevoegd.

Over ons

De Groot Website Ontwikkeling
Vijverlaan 40, Waddinxveen
06-16920418
KVK 57343721 | BTW NL172470110B01
www.dgwo.nl | Helpdesk | info@dgwo.nl